KELUARGA PAJAR, PARIMBUNIS

PERSATUAN KELUARGA BESAR KETURUNAN RAJA ALI RAJA JAAFAR (YDM RIAU VIII) DAN ENGKU CHIK TEMENGGUNG ABDUL RAHMAN

MAJLIS RIMBUNAN KASIH I - 8 HB DIS 2002


Majlis Rimbunan Kasih I, telah diadakan pada 8 hb Disember 2002, di Sekolah Kebangsaan Padang Temu, Melaka bagi meraikan ulangtahun ke 147 tahun penghijrahan anak-anak Raja Ali Raja Jaafar dengan Raja Chik Temmenggong Abdul Rahman. Ianya juga merupakan perjumpaan pertama dikalangan keluarga PARIMBUNIS, yang telah diadakan pada bulan Syawal. Majlis telah disertai olih 1,326 ahli keluarga PARIMBUNIS. yang telah mendapat pengiktirafan "Malaysia Guniess Book of Records" sebagai perhimpunan keluarga terbesar di Malaysia. Pengiktirafan telah di terima olih Ketua Limpo, Tuan Hj Kassim Ahmad, yang telah di sampaikan olih DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong pada Majlis Makan Malam Hari Kekeluargaan Kebangsaan Malaysia di Hotel Mint, Seri Kembangan, Kuala Lumpur. Pelbagai acara serta Adat Istadat Bugis telah memeriahkan majlis ini dan sebuah buku bertajuk " Ke Manakah Perginya Anak-anak Raja Ali dan Raja Chik " yang dikarang olih Tuan Hj Amir Abdul Majid juga telah di lancarkan.

0 comments:

Post a Comment

BLOG PARIMBUNIS

BLOG INI ADALAH DIKHASKAN UNTUK AHLI KELUARGA PARIMBUNIS, BERINTERAKSI DAN MENYALUR MAKLUMAT SEMASA, SEMUGA DAPAT MENGERATKAN HUBUNGAN SIRATULRAHIM.

Bercakap-cakaP


ShoutMix chat widget

AsmauL Husna

Jutawan Emas

Click here ContacT me!! Dealer: Abdullah Johor Bahru, Johor. En. Abd.Lah @ Abdullah Bin Awang Mobile: 016-716 6515 Email: q_eyda@yahoo.com.sg

PengunjunG

blogspot hit counter

Follow me